1961 Eskişehir doğumlu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik-Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünü bitirdikten sonra 1986-2009 yılları arasında Deniz Kuvvetleri'nde Matematik ve Astronomi Dersleri öğretmenliği, Grup Başkanlığı, Fen Dersleri bölüm başkanlığı ve Öğretim başkanlığı görevlerini ifa ederek emekli oldu. Bu süreçte Masa Tenisi İkinci Kademe Antrenörlüğü ve İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Genel Astronomi dalında birinci Yüksek Lisansını ve Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde ise Eğitim Yönetimi ve Denetimi dalında ikinci yüksek lisansını yaptı. Eğitim alanında uzun süreler öğretmenlik ve idarecilik görevleri yanında birçok eğitim ve yönetim konulu kurs ve seminerlerine katılmıştır. 2010 yılında Yeşil Koza Çocukevi ailesine katılmıştır.Mustafa Kumdakcı evli olup , Göker ve Gökalp'in babasıdır.
Filiz Kınalı Kumdakcı
Eğitim Koordinatörü - Zekâ Akıl Oyunları Dersleri ve Matematik Satranç Öğretmen
1965 yılında Çatalcada doğdu. Lise : İstanbul Kız Lisesi’ni Üniversite : İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi
Matematik – Astronomi bölümü’nü Yüksek Lisans:
1-) İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Genel Astronomi bölümü’nü
2-) Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümü’nü bitirdi.
1987-2008 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda Matematik Öğretmeni Subay olarak görev yaptı.
2008 yılında Albay rütbesi ile emekli oldu. 2006 yılında Drama eğitimi alan öğretmenimiz,
2009 yılında sanatçı Ayşın Sal Oruç’tan resim ve sanatçı Çiğdem Ertem’den ebru dersleri aldı.
2010-2011 Suadiye Sanat Galerisi’nde Ayşın Şal Oruç ve Yunis Oruç’tan resim dersleri almaya devam etti. 2012 Ocak ayında, Caddebostan Kültür merkezinde "Karmaşık" adlı kişisel sanat sergisini, 2015 yılı Şubat ayında Kozyatağı Kültür Merkezinde Babama isimli "el"temalı kişisel sergisini açtı. 2015 yılında Türk Beyin Takımının akıl ve Zeka oyunları Programına katılarak sertifikasını aldı.Mustafa Kumdakcı ile evli olup, Göker ve Gökalp adlarında iki oğlu vardır
Biz Kimiz ?
Eğitim insanın yaşamı boyunca sürmesi gereken bir olgu ve süreçtir. Okul Öncesi Eğitim ise bu sürecin temelini oluşturur.
Okulumuz 2006 yılında okul öncesi eğitimin her çocuk için gerekli olduğu inancıyla kuruldu. 3 yıl Uçan Balon Çocukevi olarak faaliyet gösterdikten sonra 2009 yılında isim değiştirerek Yeşil Koza Çocukevi olarak eğitim vermeye devam etmektedir.
Kurum olarak en temel hedefimiz; eğitimde bireysel farklılıkları dikkate alarak çocuklarda özgüven gelişimini destekleyerek, sorumluluk alabilen, sosyal becerilere sahip, dış disiplinden çok iç disiplin sahibi çocuklar yetiştirmek. 2007 senesinde AB'den aldığımız fonla Okul Öncesinde Fırsat Eşitliği isimli projeye ev sahipliği yaptık. Proje kapsamında Kadıköy Belediyesiyle yaptığımız işbirliği sonucu 15 çocuğa 4 ay boyunca hafta sonları eğitim verdik. High-scoop ve Montessori uygulamalarını içeren eğitim programlarımızla çocukların var olan kapasitelerini, kendi ilgi alanlarını ve yeteneklerini fark etmelerini amaçlıyoruz. Bu doğrultuda öğretmen kadromuzu oluştururken özgüven sahibi, güçlü iletişim becerisi olan, pozitif, yaratıcı, empati yeteneği olan ve ben dilini kullanabilen öğretmenler seçmeye özen gösteriyoruz. Yeşil Koza Çocuk Evi toplam 240 m² kapalı kullanım alanı ve çam ağaçları arasında 130 m² bahçesiyle Kozyatağı bölgesinde hizmet ermektedir. Okulumuz müstakil binadan oluşmaktadır. Bahçemizde kaydırak, salıncak ve tırmanma aktive grubumuz mevcuttur. Her yaş grubu için geniş alanlı sınıflar mevcuttur. Her sınıf ilgi köşelerine (Evcilik köşesi, Sanat köşesi, Kitap köşesi, Fen-doğa köşesi) göre düzenlenmiştir. Ayrıca her sınıfta kapalı devre kamera sistemi mevcuttur.
Okul Öncesi Eğitim
Okul Öncesi Eğitim çocuğun yaşamındaki ilk sosyal deneyimdir. Çocuğun merkez olduğu ve tüm ilginin üzerinde olduğu bir ortamdan uzaklaşıp ilgiyi, sevgiyi paylaştığı, bir düzen içinde grup halinde hareket ettiği, beklemeyi, sabretmeyi öğrendiği ve tüm ihtiyaçlarının karşılanması için desteklendiği ilk ortamdır.
Çocuk yuvaya giderek ilk önce düzen öğrenir. Her gün aynı saatte kalkıp, aynı düzen içinde okuluna gitmektedir. Bu ev yaşamında da düzen sağlar. Belli bir saatte yatmayı, düzenli olarak kahvaltı etmeyi öğrenir.Düzenli ve sürekli arkadaşları olur. Arkadaşlık ve arkadaşlarıyla paylaştıkları artık önemli olmaya başlamıştır. Anne-babası dışında öğretmeni ve okuldaki arkadaşları hayatında önemli olmaya başlarlar. Başka insanlarla ilişki kurmayı, sürdürmeyi öğrenir.
Problemlerini çözmeyi öğrenir. Kabul etmek, kabul görmek gibi sosyal kavramlar gelişmeye ve önem kazanmaya başlar. Yaşayarak, deneyerek öğrenme fırsatı elde eder.
Her türlü bilgi, grupla etkileşim halinde öğretilmektedir ve mümkün oldukça çocukların birçok duygusuna hitap edebilecek bir eğitim planı uygulanır. Bu tarz bir öğretme çocukta sürekli bir öğrenme isteği ve ihtiyacı yaratmaktadır. Tüm bu bilgi ve deneyimin 6 yaşından önce kazanılmasının asıl önemi çocuğun zihinsel ve duygusal gelişimi için bu yılların çok önemli yıllar oluşudur. Bu dönemde edinilen bilgiler hem çok kolay öğrenilmekte hem kalıcı olmakta hem de öğrenme alışkanlığı geliştirmek açısından önem taşımaktadır.
Anaokuluna giden çocukların gitmeyenlere oranla ilkokulda çok daha uyumlu ve başarılı oldukları bilinmektedir. Ayrıca sosyal uyum ve arkadaşlık geliştirme becerileri açısından okul öncesi eğitim almış olan çocuklar çok daha şanslı olmaktadırlar.
Okul öncesi eğitimin başka bir önemi de çocukların gelişimin takip edilmesidir. Anne-babalar çocuklarının gelişim alanlarını dikkatle takip edebilecek bilgi ve beceriye sahip olmayabilirler. Ayrıca her çocuk gelişiminin bazı alanlarında sorunlar yaşayabilir, ileriki yaşlarda yaşaması olası bazı problemlere ait ip uçları verebilir. Bu belirtileri fark etmenin ve en uygun müdahalenin ne olduğuna karar vermenin en iyi yolu çocuğun anaokulu gibi yapılandırılmış bir ortamda düzenli şekilde takip edilmesidir.
Anaokuluna başlama hem aile için hem de çocuk için çok önemli bir ilk adımdır. Aileler bir çok kaygı yaşamaktırlar. Özellikle de anneye fazla bağımlı olan ve evde kurallara uymakta ve sorumluluk almakta zorlanan çocuklar için anne-babalar daha fazla kaygı duymaktadırlar. Okul öncesi dönemde çocuğun kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, sorumluk alabilen, özgüven sahibi, kendini ve isteklerini ifade edebilen bireyler olmaları için okul, aile ve çocuk işbirliği çok önemlidir. Çocuğun bu dönemlerde gösterdiği olumsuz davranışları düzeltmek için, istenen davranışlarla istenmeyen davranışların farkını öğretmek ve istenilen davranışlar için takdir etmek gereklidir. Burada tutarlılık önemlidir. İstenen davranışı karşısında her zaman olumlu bir ilgi alması çocuğu bu şekilde davranmaya yönlendirecektir. İsteklerinin makul ölçülerde karşılanması, bazı isteklerinin karşılanamayacağını bilmesi gerekmektedir. Aksi halde anne-babanın her talebi karşılayan tavrını çocuk girdiği her ortamda bekleyebilir ve sonunda hayal kırıklığı yaşayabilir.
Branş Dersleri
Pazartesi : Saat 11:00-12:00 > Orff Müzik
Salı : Saat 11:00-12:00 > Yaratıcı Drama ( Bulutlar Sınıfı )
Matematik / Fen ve Doğa / Satranç ( Gezegenler, Yıldızlar Sınıfı)
Saat 15:30-16:30 > Zeka ve Akıl Oyunları
Çarşamba : Saat 11:00-12:00 > İngilizce
Saat 15:30-16:30 > Zumba Kids
Perşembe : Saat 11:00-12:00 > Sosyal Etkinlik / Dış Gezi
Saat 15:30-16:30 > İngilizce
Cuma : Sat 11:00-12:00 > Yoga
Saat 15:30-16:30 > Resim / Seramik / Heykel ( Dönüşümlü )
Eğitim Bültenlerimiz
Bültenlerimize aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Kozyatağı Yeşil Koza Anaokulu
Mustafa Kumdakcı
1961 Eskişehir doğumlu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik-Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünü bitirdikten sonra 1986-2009 yılları arasında Deniz Kuvvetleri'nde Matematik ve Astronomi Dersleri öğretmenliği, Grup Başkanlığı, Fen Dersleri bölüm başkanlığı ve Öğretim başkanlığı görevlerini ifa ederek emekli oldu. Bu süreçte Masa Tenisi İkinci Kademe Antrenörlüğü ve İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Genel Astronomi dalında birinci Yüksek Lisansını ve Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde ise Eğitim Yönetimi ve Denetimi dalında ikinci yüksek lisansını yaptı. Eğitim alanında uzun süreler öğretmenlik ve idarecilik görevleri yanında birçok eğitim ve yönetim konulu kurs ve seminerlerine katılmıştır. 2010 yılında Yeşil Koza Çocukevi ailesine katılmıştır.Mustafa Kumdakcı evli olup , Göker ve Gökalp'in babasıdır.Filiz Kınalı Kumdakcı
Eğitim Koordinatörü - Zekâ Akıl Oyunları Dersleri ve Matematik Satranç Öğretmen 1965 yılında Çatalcada doğdu. Lise : İstanbul Kız Lisesi’ni Üniversite : İstanbul Üniversitesi Fen FakültesiMatematik – Astronomi bölümü’nü Yüksek Lisans:
1-) İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Genel Astronomi bölümü’nü
2-) Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümü’nü bitirdi.
1987-2008 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda Matematik Öğretmeni Subay olarak görev yaptı.
2008 yılında Albay rütbesi ile emekli oldu. 2006 yılında Drama eğitimi alan öğretmenimiz,
2009 yılında sanatçı Ayşın Sal Oruç’tan resim ve sanatçı Çiğdem Ertem’den ebru dersleri aldı.
2010-2011 Suadiye Sanat Galerisi’nde Ayşın Şal Oruç ve Yunis Oruç’tan resim dersleri almaya devam etti. 2012 Ocak ayında, Caddebostan Kültür merkezinde "Karmaşık" adlı kişisel sanat sergisini, 2015 yılı Şubat ayında Kozyatağı Kültür Merkezinde Babama isimli "el"temalı kişisel sergisini açtı. 2015 yılında Türk Beyin Takımının akıl ve Zeka oyunları Programına katılarak sertifikasını aldı.Mustafa Kumdakcı ile evli olup, Göker ve Gökalp adlarında iki oğlu vardır
Biz Kimiz ?
Eğitim insanın yaşamı boyunca sürmesi gereken bir olgu ve süreçtir. Okul Öncesi Eğitim ise bu sürecin temelini oluşturur.Okulumuz 2006 yılında okul öncesi eğitimin her çocuk için gerekli olduğu inancıyla kuruldu. 3 yıl Uçan Balon Çocukevi olarak faaliyet gösterdikten sonra 2009 yılında isim değiştirerek Yeşil Koza Çocukevi olarak eğitim vermeye devam etmektedir.
Kurum olarak en temel hedefimiz; eğitimde bireysel farklılıkları dikkate alarak çocuklarda özgüven gelişimini destekleyerek, sorumluluk alabilen, sosyal becerilere sahip, dış disiplinden çok iç disiplin sahibi çocuklar yetiştirmek. 2007 senesinde AB'den aldığımız fonla Okul Öncesinde Fırsat Eşitliği isimli projeye ev sahipliği yaptık. Proje kapsamında Kadıköy Belediyesiyle yaptığımız işbirliği sonucu 15 çocuğa 4 ay boyunca hafta sonları eğitim verdik. High-scoop ve Montessori uygulamalarını içeren eğitim programlarımızla çocukların var olan kapasitelerini, kendi ilgi alanlarını ve yeteneklerini fark etmelerini amaçlıyoruz. Bu doğrultuda öğretmen kadromuzu oluştururken özgüven sahibi, güçlü iletişim becerisi olan, pozitif, yaratıcı, empati yeteneği olan ve ben dilini kullanabilen öğretmenler seçmeye özen gösteriyoruz. Yeşil Koza Çocuk Evi toplam 240 m² kapalı kullanım alanı ve çam ağaçları arasında 130 m² bahçesiyle Kozyatağı bölgesinde hizmet ermektedir. Okulumuz müstakil binadan oluşmaktadır. Bahçemizde kaydırak, salıncak ve tırmanma aktive grubumuz mevcuttur. Her yaş grubu için geniş alanlı sınıflar mevcuttur. Her sınıf ilgi köşelerine (Evcilik köşesi, Sanat köşesi, Kitap köşesi, Fen-doğa köşesi) göre düzenlenmiştir. Ayrıca her sınıfta kapalı devre kamera sistemi mevcuttur.
Okul Öncesi Eğitim
Okul Öncesi Eğitim çocuğun yaşamındaki ilk sosyal deneyimdir. Çocuğun merkez olduğu ve tüm ilginin üzerinde olduğu bir ortamdan uzaklaşıp ilgiyi, sevgiyi paylaştığı, bir düzen içinde grup halinde hareket ettiği, beklemeyi, sabretmeyi öğrendiği ve tüm ihtiyaçlarının karşılanması için desteklendiği ilk ortamdır.
Çocuk yuvaya giderek ilk önce düzen öğrenir. Her gün aynı saatte kalkıp, aynı düzen içinde okuluna gitmektedir. Bu ev yaşamında da düzen sağlar. Belli bir saatte yatmayı, düzenli olarak kahvaltı etmeyi öğrenir.Düzenli ve sürekli arkadaşları olur. Arkadaşlık ve arkadaşlarıyla paylaştıkları artık önemli olmaya başlamıştır. Anne-babası dışında öğretmeni ve okuldaki arkadaşları hayatında önemli olmaya başlarlar. Başka insanlarla ilişki kurmayı, sürdürmeyi öğrenir.
Problemlerini çözmeyi öğrenir. Kabul etmek, kabul görmek gibi sosyal kavramlar gelişmeye ve önem kazanmaya başlar. Yaşayarak, deneyerek öğrenme fırsatı elde eder.
Her türlü bilgi, grupla etkileşim halinde öğretilmektedir ve mümkün oldukça çocukların birçok duygusuna hitap edebilecek bir eğitim planı uygulanır. Bu tarz bir öğretme çocukta sürekli bir öğrenme isteği ve ihtiyacı yaratmaktadır. Tüm bu bilgi ve deneyimin 6 yaşından önce kazanılmasının asıl önemi çocuğun zihinsel ve duygusal gelişimi için bu yılların çok önemli yıllar oluşudur. Bu dönemde edinilen bilgiler hem çok kolay öğrenilmekte hem kalıcı olmakta hem de öğrenme alışkanlığı geliştirmek açısından önem taşımaktadır.
Anaokuluna giden çocukların gitmeyenlere oranla ilkokulda çok daha uyumlu ve başarılı oldukları bilinmektedir. Ayrıca sosyal uyum ve arkadaşlık geliştirme becerileri açısından okul öncesi eğitim almış olan çocuklar çok daha şanslı olmaktadırlar.
Okul öncesi eğitimin başka bir önemi de çocukların gelişimin takip edilmesidir. Anne-babalar çocuklarının gelişim alanlarını dikkatle takip edebilecek bilgi ve beceriye sahip olmayabilirler. Ayrıca her çocuk gelişiminin bazı alanlarında sorunlar yaşayabilir, ileriki yaşlarda yaşaması olası bazı problemlere ait ip uçları verebilir. Bu belirtileri fark etmenin ve en uygun müdahalenin ne olduğuna karar vermenin en iyi yolu çocuğun anaokulu gibi yapılandırılmış bir ortamda düzenli şekilde takip edilmesidir.
Anaokuluna başlama hem aile için hem de çocuk için çok önemli bir ilk adımdır. Aileler bir çok kaygı yaşamaktırlar. Özellikle de anneye fazla bağımlı olan ve evde kurallara uymakta ve sorumluluk almakta zorlanan çocuklar için anne-babalar daha fazla kaygı duymaktadırlar. Okul öncesi dönemde çocuğun kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, sorumluk alabilen, özgüven sahibi, kendini ve isteklerini ifade edebilen bireyler olmaları için okul, aile ve çocuk işbirliği çok önemlidir. Çocuğun bu dönemlerde gösterdiği olumsuz davranışları düzeltmek için, istenen davranışlarla istenmeyen davranışların farkını öğretmek ve istenilen davranışlar için takdir etmek gereklidir. Burada tutarlılık önemlidir. İstenen davranışı karşısında her zaman olumlu bir ilgi alması çocuğu bu şekilde davranmaya yönlendirecektir. İsteklerinin makul ölçülerde karşılanması, bazı isteklerinin karşılanamayacağını bilmesi gerekmektedir. Aksi halde anne-babanın her talebi karşılayan tavrını çocuk girdiği her ortamda bekleyebilir ve sonunda hayal kırıklığı yaşayabilir.
Branş Dersleri
Pazartesi : Saat 11:00-12:00 > Orff Müzik
Salı : Saat 11:00-12:00 > Yaratıcı Drama ( Bulutlar Sınıfı )
Matematik / Fen ve Doğa / Satranç ( Gezegenler, Yıldızlar Sınıfı)
Saat 15:30-16:30 > Zeka ve Akıl Oyunları
Çarşamba : Saat 11:00-12:00 > İngilizce
Saat 15:30-16:30 > Zumba Kids
Perşembe : Saat 11:00-12:00 > Sosyal Etkinlik / Dış Gezi
Saat 15:30-16:30 > İngilizce
Cuma : Sat 11:00-12:00 > Yoga
Saat 15:30-16:30 > Resim / Seramik / Heykel ( Dönüşümlü )Eğitim Bültenlerimiz
Bültenlerimize aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
http://www.yesilkoza.com.tr/3-4-yas-egitim-bulteni
http://www.yesilkoza.com.tr/4-5-yas-egitim-bulteni
http://www.yesilkoza.com.tr/5-6-yas-egitim-bulteni
http://www.yesilkoza.com.tr/ingilizce-3-4-yas
http://www.yesilkoza.com.tr/ingilizce-4-5-yas
http://www.yesilkoza.com.tr/ingilizce-5-6-yas
http://www.yesilkoza.com.tr/yemek-listesi
Kozyatağı Mah. Şakacı Cad. Taç Sok. 3/1 KADIKÖY/İSTANBUL
Tel: 0216 372 22 06 / 0216 372 22 97 / 0542 436 87 26
e.posta: yuva@yesilkoza.com.tr
Web adresimiz: http://www.yesilkoza.com.tr
Facebook adresimiz: https://www.facebook.com/yesilkoza.cocukevi.5
Twitter Adresimiz: https://twitter.com/yesilkozayuva