Tel | : 0212 288 26 31 |
Fax | : 0533 662 40 26 |
Web Adresi | http://sevimlidusleranaokulu.com/ |
Adres :Fulya mah. Özbal sok. meltem apt. no: 16/ A (mecidiyeköy vergi dairesi arkası) mecidiyeköy/İstanbul |
Sevimli Düşler Anaokulu Şişli
Hakkımızda
Sevimli düşler anaokulu olarak sizlerin en değerli varlığı olan çocuklarınıza sevgi dolu ve güvenilir bir ortamda hizmet vermekteyiz.
Okulumuz sabah 08.00 aksam 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 02-06 yaş çocuklarımız için tam gün,yarım gün ve oyun grubu olmak üzere ihtiyaca yönelik seçeneklerimiz bulunmaktadır.
Okul öncesi sınıfımızda ise uzman kadro ve psikolog eşliğinde hazırlanmış müfredat ile çocuklarımız ilkokul için gerekli olan bilgi ve donanım ile hazrılanmaktadır.
Okulumuz şişli bölgesinde konum ve kadro itibariyle bilinen ve benimsenen en köklü okullardandır.
Eğitim Sistemi
Eğitim Gruplarımız
İşleyiş Saatleri
Açılış: 08.00
Kapanış: 19.00
y.gün sabah: 08.00- 13.00
y. gün öğlen: 13.00- 17.00
Oyun Grubu: 2 saat
BESLENME SAATLERİ
09.00- 10.00 kahvaltı
12.00-13.00 öğle yemeği
15.30-16.30 ikindi kahvaltı
Hedef –Amaç : çoklu zeka eğitim sistemi çerçevesinde izlediğimiz yol ile zekayı tek ve baskın bir yetenek olarak görmekten ziyade çeşitli ve özel boyutlardan oluştuğunu ve çocukları bu sistem ile çok yönlü bir sistem çerçevesinde yetiştirmeyi amaçlamaktayız.
Bize göre her çocuk her şeyi görmeli-öğrenmeli-denemeli ama istemiyorsa devam ettirilmemeli-zorlanmamalıdır. Geleneksel program çerçevesinde yer alan kalıpçı yaklaşımdan sıyrılarak çocuklara bilgi yüklemek değil, demokratik, bilgiyi keşfeden, araştırmacı, yaratıcı, öz disiplin ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda kendinin bir birey olduğunun farkında, problem çözücü, paylaşımcı, kendini iyi ifade edebilen, bireyler yetiştirebilmek için çocukların aktif katılımının sağlanacağı ve öğretmenin gizli planlayıcı ve yönlendirici olacağı uygun ortamlar hazırlamaktır.Dünyanın "yaşayarak öğrenme" olarak tanıdığı aktif öğrenme, çocuğun objelerle direkt olarak çalıştığı, insanlar, fikirler ve olaylarla doğrudan ilişki içinde edindiği deneyimlerini yorumlayarak yeni anlayışlar geliştirdiği bir öğrenme şeklidir ve okulumuzda “aktif öğrenme metodu ” uygulanmaktadir Çocuğun kavramları, ilerleyen basamaklar halinde sağlam olarak kurması için aktif öğrenmenin beş temel unsuru vardır: Materyaller, Malzemeleri kullanma, Seçim, Çocuğun dili, Yetişkin desteği ‘dir.
BRANŞ DERSLERİ